pondělí 8. ledna 2024

Chytré hodinky Samsung Galaxy Watch5

Ahoj přátelé, dnes se společně podíváme na chytré hodinky Galaxy Samsung Watch 5. Podívejme se, co vše skrývají uvnitř.

Zaujalo mě, že i přesto, že byly hodinky původně zapečetěny a nedávaly žádné známky předchozího otevření, dorazily ke mně s vybitou baterií. Správně by měly být dodávány s částečně nabitou baterií. Tento problém jsem zaznamenal při dvou různých nákupech, včetně jednoho na jiném e-shopu. Po prozkoumání diskuzí na internetu jsem zjistil, že nejsem s tímto problémem sám a že se vyskytl i u předchozí generace hodinek. Pokud jste si je také pořídili, rád bych věděl, jakou kapacitu měla baterie, když vám dorazily.

Navzdory tomu, že mi hodinky přišly úplně vybité, nemám žádné obavy ohledně poškození baterie po třech měsících používání. Výdrž baterie je podle očekávání - při aktivním používání, monitoringu spánku a neustálém sledování srdečního tepu vydrží hodinky dva dny. Díky USB-C konektoru můžete hodinky nabíjet přímo z telefonu, nebo pokud máte telefon z řady Galaxy S nebo jiný s podporou reverzního bezdrátového nabíjení, můžete je nabít i bezdrátově. Rychlé nabíjení je další výhodou - za pouhých půl hodiny můžete nabít baterii z 0 % na 50 %, což postačuje na jeden den používání. Úsporný režim, vypínající automatické rozsvěcení displeje, mírně prodlužuje výdrž baterie.

Podle mého názoru jsou to nejlepší chytré hodinky s operačním systémem WearOS na trhu. Dříve jsem vlastnil Galaxy Watch Active 2, kde mi fyzická otočná luneta nechyběla, ale po přechodu na Galaxy Watch 5 s operačním systémem WearOS od Googlu jsem získal přístup k Google Wallet. To mi umožňuje snadno uložit platební kartu přímo do hodinek a pohodlně s nimi platit. Díky operačnímu systému WearOS od Google mám také jistotu, že se výrobce o aktualizace bude starat několik let.

Galaxy Watch 5 disponují safírovým sklem displeje, což jim dodává větší odolnost proti poškrábání. Po třech měsících používání se mi s nimi několikrát podařilo něco zakopnout, ale na displeji nejsou žádné škrábance. Hodinky mají certifikaci IP68, takže je můžete s klidem používat ve sprše nebo při plavání v bazénu. Funkce monitoringu spánku, sledování srdečního tepu, měření EKG a krevního tlaku jsou dalšími pozitivními body.

Zmíním se ještě o barevném provedení, snadno vyměnitelných řemínkách, možnosti telefonování, vzdálené spoušti, minutce a budíku.

Žádné komentáře:

Okomentovat