středa 30. října 2019

Samsung Galaxy Active 2

Zdravím přátelé,

Dneska se podíváme na chytré hodinky Samsung Galaxy Watch Active 2. Tato horká novinka je od první poloviny září v prodeji, tak jsem měl čas jí vyzkoušet.

Mít všechny věci od Samsungu je výhoda, neboť jsem hodinky pouze zapnul a telefon je sám spároval a nemusel jsem téměř nic nastavovat.

První věc na kterou jsem byl zvědavý je fakt, že disponují reproduktorem a mikrofonem, takže s nimi můžete i telefonovat. První hovor v místnosti mě velice mile překvapil. Na rušné ulici nebo v autě, je to už trochu horší. Musíte hodinky dát více k hlavě, abyste druhou osobu dobře slyšeli, takže si budete připadat, jako Michael Knight nebo James Bond. Kromě telefonování díky reproduktoru můžete mít i hlasité upozornění.

Hodinky se zatím prodávají ve třech variantách: černá, stříbrná a růžovo-zlatá. Materiálově jsou zatím v hliníku, ale později má přijít i nerezová varianta, která bude umět i LTE.

Hodinky jsou vybaveny spousty senzory, například barometrem, akcelerometrem nebo kompasem. Samozřejmě zde nejdete i senzor měřením srdečního tepu. Hodinky umí měřit i EKG, ale tato funkcionalita není zatím v České republice povolená neboť se čeká, až ji úřady schválí.

Původní Galaxy Watch měly otočnou mechanickou lunetu, Active 1 ji pak neměly a spousta uživatelů ji postrádalo. Active 2 to ale vyřešily velice elegantně a udělaly ji digitální. Luneta má dokonce lehkou vibrační odezvu, takže opravdu cítíte, jako byste ji fyzicky otáčeli.

Hodinky mají v sobě i NFC, takže s nimi jde i platit. Bohužel v Český republice zatím Samsung Pay nefunguje, takže opět funkcionalita na kterou si budeme muset počkat.

Hodinky jsou samozřejmě vodotěsné - klasicky IP68 a teoreticky by měly vydržet až 5 atmosfér (což je nějakých 40 metrů pod vodou). Do takové hloubky bych se ale raději s hodinkami nepotápěl. Na hodinkách jde zapnout vodní zámek, který hodinky zamkne, aby během plavání nedošlo k nějakým nevhodným interakcím.

Pokud hodně sportujete, zaznamenáváte si trasy, měříte časy a občas zapomenete zapnout nějakou aktivitu, tak tyhle hodinky jsou pro vás úplně ideální. Dokáží totiž detekovat až sedm aktivit, které pak automaticky měří. Patří mezi ně například běhání, plavání, chůze, jízda na kole...

Hodinky samozřejmě umí měřit i GPS, ale pokud budete mít GPS aktivovanou celou dobu provozu, tak vám to docela slušně sežere baterku. O propojení hodinek s telefonem se stará Bluetooth 5 a hodinky mají samozřejmě i WIFI.

Hodinky vydrží přibližně 2-3 dny. Není to moc a při plné zátěži budete rádi i za ten jeden den. Nabíjí pouze bezdrátově. Do plného nabití se s touto nabíječkou nabijí za 2 hodiny. Pokud vlastníte některý z posledních modelů telefonů Samsung, tak telefony disponují reverzním nabíjením a hodinky nabijete i přes telefon.

Takže slovem na závěr. Digitální luneta naprostá pecka. Operační systém, kde si mohu nainstalovat spoustu aplikací, jako jsou Spotify nebo internetový prohlížeč, je taky parádní. Měření tepu, a až přijde EKG, tak to bude taky úplně parádní. No a samozřejmě zpracování, které se Samsungu povedlo. Mně osobně se moc líbí, jak ten displej je malinko vypuknutý.

No a samozřejmě nesmíme zapomenout na nevýhody. Za mě je největší nevýhodou výdrž baterie. Jeden den při velký zátěži, dva dny při standardní zátěži. To znamená že běžné zátěži bude uživatel muset každé dva až tři dny dobíjet. V dnešním světě bezdrátových nabíječek to ale asi nebude žádný velký problém.



Žádné komentáře:

Okomentovat